24 uur per dag bereikbaar  |  tel: 06 20 88 46 51

Nazorg

De tijd na de uitvaart is belangrijk voor uw rouwverwerking. Ik heb u bijgestaan in de dagen rondom het afscheid nemen en zo goed mogelijk uw wensen gerealiseerd. Dit kan bijdragen aan een positief rouwproces.

Na een overlijden valt er veel te regelen. Denk daarbij aan het uitzoeken van een grafmonument of de bestemming van de as.  Ook komen er veel administratieve en financiële zaken op u af. Van het opzeggen van abonnementen tot het verdelen van de erfenis.

Emotioneel valt er veel te verwerken en kan een gevoel van leegte of onrust ontstaan. Graag neem ik de tijd om zo’n twee weken na de uitvaart nog eens na te praten over de emotionele tijd die achter u ligt. Waar nodig kan ik u adviseren over een bedankkaartje of advertentie. Ook overhandig ik dan de nota.

Vaak dringt pas in de periode na de uitvaart de ware omvang van een ingrijpend verlies door en begint het ‘echte’ rouwen. Rouw- en verlies verwerking verloopt bij ieder persoon anders, daar is geen draaiboek voor. Soms kan na verloop van tijd hulp van buitenaf ondersteuning geven. Ik kan u informeren over erkende rouwbegeleiders.