24 uur per dag bereikbaar  |  tel: 06 20 88 46 51

Geldzaken

De kosten van de uitvaart heeft u deels zelf in de hand. Bij mij is alles bespreekbaar en mogelijk. Het kan uitgebreid of kostbaar maar dat hoeft niet. Ik houd rekening met uw budget.

U kunt veel kosten zelf bepalen. De keuze voor een crematie of begrafenis heeft invloed op de kosten. Kiest u voor een eenvoudige bijeenkomst aan huis of een groots afscheid op locatie of vanuit de kerk. Of de keuze valt op een kist van eiken fineer, van populieren hout of van massief eiken; maak de keuze die bij u en uw financiële mogelijkheden past. Wilt u uw dierbare zelf begeleiden met hulp van familie en of vrienden naar het crematorium of de begraafplaats of wenst u gebruik te maken van professionele dragers, ook dergelijke kosten heeft u zelf in de hand.

Iedere persoon is uniek en daarmee ook iedere uitvaart. Ik bied graag een waardig en persoonlijk afscheid voor iedereen.

Kostenraming
Een gemiddelde uitvaart kost tussen € 5000 tot € 8000. Ik werk met een aanname bedrag. Daarnaast heeft u te maken met de kosten van derden waaronder de leverancier van de kist, de drukker, de locatie voor de afscheidsbijeenkomst en de catering, het rouwvervoer, de bloemist, de fotograaf en het crematorium of de begraafplaats.

Ik overhandig vóór de uitvaart aan de hand van de gemaakte keuzes de kostenbegroting. Zo heeft u gelegenheid binnen uw beschikbare budget te blijven.

Uitvaartverzekering
Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij mij terecht. Indien u dat wenst breng ik de verzekeringsmaatschappij op de hoogte van het overlijden.
Het is wel belangrijk om te weten hoe de polis is opgebouwd. Bij een kapitaalverzekering wordt het verzekerde bedrag volledig uitgekeerd. Bij een naturaverzekering bent u verzekerd voor een aantal diensten en producten. De kans bestaat dat afwijkende uitgaven niet te verrekenen zijn en daardoor niet vergoed worden.
Het is belangrijk om daar bij de begroting rekening mee te houden.